Yuxarı

Bu salatları çox saxlamaq olmaz

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Paytaxt" salatı (“olivye”) kimi tərkibində konservlər, bişmiş yumurta olan salatlar ən tez xarab olan qidalardandır. Onları yalnız 6 saat ərzində istehlak eləmək lazımdır.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Rospotrebnadzor” bəzi ərzaqların saxlanma müddəti ilə bağlı xəbərdarlığında bildirib.

“İkinci yerdə dəniz məhsulları ilə olan, amma sous əlavə edilməmiş yeməklərdir. Onları soyuducuda 12 saat saxladıqdan sonra atmaq məsləhətdir.

Tərəvəz, ət və ya hisə verilmiş məhsullardan hazırlanan salatların əksəriyyəti soussuz olduqda 18 saat saxlanıla bilər, amma sous əlavə edildikdə bu müddət 12 saata qədər azalır. Mütəxəssislər salatlara sousu servis zamanı əlavə etməyi tövsiyə edir.

Saxlanılma müddətinə görə tez xarab olan məhsullar marinadlanmış, turşu və ya duzlu tərəvəzlərdən hazırlanan salatlardır. Bu ərzaqları 36 saat saxlamaq lazımdır”, - məlumatda qeyd olunur.

Tarix
2025.01.01 / 16:06
Müəllif
Vüsalə İsgəndərova
Digər xəbərlər

AB də Suriyaya tələsdi, şərt qoydu: Türkiyənin planı nədir?

Petrosyanın şok çıxışı: Azərbaycanlıları qovduq ki... – Video

Bakı İrandan sonra Rusiyaya xəbərdarlıq etməlidir – Səbəb

Berbok və Barronun Suriyaya “biz də varıq” səfəri…

Sərhəddə toqquşma: Pekin niyə narahatdır?

İrəvan-Bakı münasibətlərinin normallaşması... - Polşa

Aktaudakı təyyarə qəzası: Çin tədbirlərə başladı

Bakıdan göndərilən yardım TIR-ları Türkiyəyə çatdı

Türkiyə savaşa girməyə məcbur olacaqdı: qəti qərar verildi…

ABŞ-dan Bakı-İrəvan danışıqları barədə bəyanat

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla