Yuxarı

Bu salatları çox saxlamaq olmaz

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Paytaxt" salatı (“olivye”) kimi tərkibində konservlər, bişmiş yumurta olan salatlar ən tez xarab olan qidalardandır. Onları yalnız 6 saat ərzində istehlak eləmək lazımdır.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Rospotrebnadzor” bəzi ərzaqların saxlanma müddəti ilə bağlı xəbərdarlığında bildirib.

“İkinci yerdə dəniz məhsulları ilə olan, amma sous əlavə edilməmiş yeməklərdir. Onları soyuducuda 12 saat saxladıqdan sonra atmaq məsləhətdir.

Tərəvəz, ət və ya hisə verilmiş məhsullardan hazırlanan salatların əksəriyyəti soussuz olduqda 18 saat saxlanıla bilər, amma sous əlavə edildikdə bu müddət 12 saata qədər azalır. Mütəxəssislər salatlara sousu servis zamanı əlavə etməyi tövsiyə edir.

Saxlanılma müddətinə görə tez xarab olan məhsullar marinadlanmış, turşu və ya duzlu tərəvəzlərdən hazırlanan salatlardır. Bu ərzaqları 36 saat saxlamaq lazımdır”, - məlumatda qeyd olunur.

Tarix
2025.01.01 / 16:06
Müəllif
Vüsalə İsgəndərova
Digər xəbərlər

Əliyevin Kavelaşvili ilə görüşündən video yayıldı

Əliyevin Çinə səfəri: Viza rejimi ləğv edilə bilər...

Gürcüstan prezidentinin Bakı səfəri başa çatdı

Çinlə Azərbaycan arasında protokol imzalandı

Bakı ilə Tehran arasında bu sazişin imzalanması təsdiqləndi

Kavelaşvili Sahibə Qafarova ilə görüşdü

İlham Əliyev Armitacın vəfatı ilə bağlı başsağlığı verdi

Mask övladlarının sayını buna görə artırır

Azərbaycanın Zəngəzur, Vedi, Dərələyəzə girişi... - Qazaryan

Əli Əsədov bacarmır, Baş nazir vəzifəsi ona tapşırılsın!

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla