Yuxarı

Bu salatları çox saxlamaq olmaz

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Paytaxt" salatı (“olivye”) kimi tərkibində konservlər, bişmiş yumurta olan salatlar ən tez xarab olan qidalardandır. Onları yalnız 6 saat ərzində istehlak eləmək lazımdır.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Rospotrebnadzor” bəzi ərzaqların saxlanma müddəti ilə bağlı xəbərdarlığında bildirib.

“İkinci yerdə dəniz məhsulları ilə olan, amma sous əlavə edilməmiş yeməklərdir. Onları soyuducuda 12 saat saxladıqdan sonra atmaq məsləhətdir.

Tərəvəz, ət və ya hisə verilmiş məhsullardan hazırlanan salatların əksəriyyəti soussuz olduqda 18 saat saxlanıla bilər, amma sous əlavə edildikdə bu müddət 12 saata qədər azalır. Mütəxəssislər salatlara sousu servis zamanı əlavə etməyi tövsiyə edir.

Saxlanılma müddətinə görə tez xarab olan məhsullar marinadlanmış, turşu və ya duzlu tərəvəzlərdən hazırlanan salatlardır. Bu ərzaqları 36 saat saxlamaq lazımdır”, - məlumatda qeyd olunur.

Tarix
2025.01.01 / 16:06
Müəllif
Vüsalə İsgəndərova
Digər xəbərlər

Azərbaycana keçən ermənilər geri qaytarıldı

Səfirimizdən Vardanyanın lobbiçiliyini edənlərə cavab

Ukrayna əməliyyat hazırlayır: Putinə rahatlıq olmayacaq

Paşinyan Azərbaycan xalqını təbrik etdi

Azərbaycan XİN İsveçi təbrik etdi

Azərbaycan və Ermənistan müxalifətçiləri görüşdü - Video

Naxçıvan Konstitusiyası dəyişir - Sənəd MM-ə təqdim olunacaq

Azərbaycanın yaşıl enerji siyasəti ölkənin əsas prioritetlərindən biridir

Trampın anonsu: Putin necə qisas alacaq? – Markov

Regionlarda kommunal xidmət üçqat azaldılsa… - Ekspert

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla