Yuxarı

Konservi açan kimi dərhal yemək olmaz – Maraqlı faktlar

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dadlı balıq konservi hər evdə ehtiyatda var, evdə, işdə yemək olmayanda dərhal açılıb yeyilir. Yaxşı istehsalçıdan olan keyfiyyətli balıq konservi nadir halda zəhərlənmə verər. Lakin mütəxəsislər bildirir ki, hətta ən yaxşı konservi belə açdıqdan dərhal sonra yemək olmaz.

Axar.az "Medicina.az"a istinadən xəbər verir ki, istənilən konservləşdirilmiş məhsul xüsusi istilik termiki işləmədən keçir, bu zaman məhsuldan furan adlı maddə buraxılır.

Bu uçucu maddə daha çox bağlı dəmir qapağın altında toplanır.

Konservi dərhal açıb, elə üstdən balığı, əti yedikdə, orda olan zərərli furan maddəsini də yemiş oluruq və orqanizmdə intoksikasiya yaradır.

Ona görə də konservi açıb, qapağı 10-15 dəqiqə açıq saxladıqdan sonra yemək lazımdır. Bu müddət ərzində furan uçub gedir.

Badımcan kürüsündə furan olmur.

Tarix
2021.02.01 / 17:30
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Hava limanından Əhmədliyə London taksisinin qiyməti şok etdi

Ağalarovun restoranında toy edən məmur işdən çıxarıldı

Bayramov özbəkistanlı həmkarı ilə görüşdü

Xəzərin Azərbaycan hissəsində tornado təkrarlana bilər?

Qətərə edilən son hava hücumu... - Ceyhun Bayramov

Leyla Əliyevanın təşəbbüsü ilə yeni layihə işə başladı

Rusiya Ermənistana qaz nəqlini dayandırır - Səbəb

70 kq qızılla saxlanılan Məmmədovla bağlı yeni qərar

Sonsuz qardaşlıq - IV təlimindən yeni görüntülər - Video

Nuri Paşanı yad edirəm, Azərbaycana salamlar... - Ərdoğan

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla