Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
25 İyun 2018


Qoz-fındığın möcüzəvi xeyri

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hələ Hippokrat qoz-fındığı böyrək xəstəliyi, mədə və qaraciyər üçün əsas dərmanlardan biri hesab edirdi. Karbohidrat, zülal, vitamin, minerallarla zəngin olan bu məhsulu avropalılar xüsusi dəyərləndirir.

Çarlz Dan adına xərçəng İnstitutunun alimləri sübut ediblər ki, hər gün qoz-fındıq yeyən insanların ölüm riski 20 % aşağıdır. Bu məhsul xərçəng və ürək xəstəliyinə tutulmanın qarşısını alır. Tədqiqatçılar iki müşahidəni müqayisə edib. Birinci müqayisə 1980-ci ildən 2010-cu ilə kimi 76 min qadının cəlb olunması ilə keçirilib. Alimlər qoz-fındıq dietasını saxlayan könüllüləri müşahidə ediblər. İkinci təcrübə isə 1986-cı ildən 2010-cu ilə kimi kişilər arasında aparılıb. Nəticədə hər gün qoz-fındıq qəbul edən şəxslərin ölüm riski 20, həftədə 5-6 dəfə bu məhsulu yeyən insanlarınki isə 15% azalıb.

Tarix
2013.11.21 / 23:52
Müəllif
Ülkər Cəfərova
Şərhlər
Загрузка...
Digər xəbərlər

Həkimdən şok: Hacı Nuranın yanına at gətirilməsi...

Qarğıdalı saçağı çayının inanılmaz faydaları

Təzyiqi normada saxlamaq üçün 2 qızıl qayda

Futbol infarkta səbəb ola bilər

Yemək yeyərkən bunları etməyin!

“Dodaq qənimi” olan klinika rəhbəri meydan oxudu - Video

Pambıq sahəsində zəhərlənmə: 141 nəfər... – Nazirlik

İstidə ürəyi qorumaq üçün 7 ən yaxşı məhsul

Azərbaycanla sərhəddə dəhşətli virus: 3 nəfər öldü

Ürəyi istinin təsirindən qoruyan faydalı içki

KULT
<>
Xəbər xətti
 

Səsvermə sona çatdı, nəticələr hesablanır

Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla