Yuxarı

Min bir dərdin dərmanı paxla...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Paxla vitamin və zülal baxımından çox zəngindir.

Axar.az məlumat verir ki, paxlanın tərkibində A, B, C, B1, B2, B6 və K vitaminlərindən əlavə, kalium, kalsium, dəmir və maqnezium mineralları mövcuddur.

Quru və təzə olaraq yeyilə bilən bu qida həzmi asanlaşdırır, sidik yollarını təmizləyir.

Paxla böyrəklərin dostudur. Ağrıları yüngülləşdirir, böyrək qumlarının və daşlarının tökülməsinə kömək olur. Həmçinin, öskürəyə də xeyirlidir.

Paxla xolesterini aşağı salır və qan şəkərini tənzimləyir. Hemoroid və qəbizliyə yaxşı təsir edir. Baş ağrısı və dəri problemləri üçün də son dərəcə faydalıdır.

Qeyd edək ki, paxlanı bişirilən gün yemək məsləhət görülür. Çünki bir neçə gün qalan paxla yeməyi qaraciyərə zərər verə bilər. Paxla bədəndə su saxlama xüsusiyyətinə malikdir və buna görə də, tez-tez yeməmək lazımdır.

Tarix
2015.07.08 / 02:00
Müəllif
Jalə Səmədova
Digər xəbərlər

Bu tay, o tay, bir-birimizlə qohumuq... - Pezeşkian

Pezeşkian AzTV-yə müsahibə verdi - Video

İlham Əliyev Pezeşkiana başsağlığı verdi

XİN bu ölkəni təbrik etdi

Prezidentə bəhs edilən azərbaycanlı gənc... - Video

İlham Əliyev bu ölkə prezidentlərini təbrik etdi

XİN İrana başsağlığı verdi

Sahibə Qafarova Roma Papasının dəfn mərasimində - Foto

İrandan Pezeşkianın Bakı səfəri barədə yeni açıqlama

Müqavilə mayın 9-da imzalanacaq? – Nikoldan reaksiya

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla