Yuxarı

Min bir dərdin dərmanı paxla...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Paxla vitamin və zülal baxımından çox zəngindir.

Axar.az məlumat verir ki, paxlanın tərkibində A, B, C, B1, B2, B6 və K vitaminlərindən əlavə, kalium, kalsium, dəmir və maqnezium mineralları mövcuddur.

Quru və təzə olaraq yeyilə bilən bu qida həzmi asanlaşdırır, sidik yollarını təmizləyir.

Paxla böyrəklərin dostudur. Ağrıları yüngülləşdirir, böyrək qumlarının və daşlarının tökülməsinə kömək olur. Həmçinin, öskürəyə də xeyirlidir.

Paxla xolesterini aşağı salır və qan şəkərini tənzimləyir. Hemoroid və qəbizliyə yaxşı təsir edir. Baş ağrısı və dəri problemləri üçün də son dərəcə faydalıdır.

Qeyd edək ki, paxlanı bişirilən gün yemək məsləhət görülür. Çünki bir neçə gün qalan paxla yeməyi qaraciyərə zərər verə bilər. Paxla bədəndə su saxlama xüsusiyyətinə malikdir və buna görə də, tez-tez yeməmək lazımdır.

Tarix
2015.07.08 / 02:00
Müəllif
Jalə Səmədova
Digər xəbərlər

Afrika ölkələri ilə əməkdaşlığı yüksək qiymətləndiririk - Rəfiyev

Azərbaycanlı mükafat aldı, səfir İran XİN-ə çağırıldı

NATO iclasında Azərbaycana qarşı hücumlardan danışıldı

Sibiqa Şəhidlər xiyabanını ziyarət etdi

XİN Afrika Günü ilə bağlı paylaşım etdi

Kiyev Bakının bu qərarını alqışlayır - Sibiqa

Buna görə Azərbaycana minnətdarıq - Sibiqa

Azərbaycan Ukraynanın ərazi bütövlüyü tanıyır - Bayramov

Ukraynaya 40 milyon dollardan artıq yardım... - Bayramov

Zelenski İlham Əliyevi təbrik etdi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla