Paxla vitamin və zülal baxımından çox
zəngindir.
Axar.az məlumat verir ki, paxlanın tərkibində A, B, C, B1, B2,
B6 və K vitaminlərindən əlavə, kalium, kalsium, dəmir və maqnezium
mineralları mövcuddur.
Quru və təzə olaraq yeyilə bilən bu qida həzmi asanlaşdırır,
sidik yollarını təmizləyir.
Paxla böyrəklərin dostudur. Ağrıları yüngülləşdirir, böyrək
qumlarının və daşlarının tökülməsinə kömək olur. Həmçinin, öskürəyə
də xeyirlidir.
Paxla xolesterini aşağı salır və qan şəkərini tənzimləyir.
Hemoroid və qəbizliyə yaxşı təsir edir. Baş ağrısı və dəri
problemləri üçün də son dərəcə faydalıdır.
Qeyd edək ki, paxlanı bişirilən gün yemək məsləhət görülür.
Çünki bir neçə gün qalan paxla yeməyi qaraciyərə zərər verə bilər.
Paxla bədəndə su saxlama xüsusiyyətinə malikdir və buna görə də,
tez-tez yeməmək lazımdır.