Yuxarı

Badımcanın atılan hissələrinin faydaları

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir çox meyvə və tərəvəzin normalda zibilə atılan hissələrinin xalq təbabətində istifadəsi normal hal alıb.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, badımcanın da saplağının faydaları var.

Belə ki, bu tərəvəzin saplağını qaynadıb suyunu içmək bir çox problemi həll edir.

Kalorisi az olduğu üçün üstünlük verilən badımcan həzm sisteminə sakitləşdirici təsir göstərir. Əsl vitamin qaynağı olan badımcan saplağı qaynadılaraq istehlak edildikdə tərkibindəki A, B1, B2 və C vitaminləri ilə hemoroid müalicəsində yüksək nəticə verir.

Badımcan saplağı hemoroid müalicəsi ilə yanaşı, dəri və saç sağlamlığı problemlərini aradan qaldırmaq və immunitet sistemini gücləndirmək üçün də çox faydalıdır. Badımcanın saplağı ilə yanaşı qabıqlarını da qaynatdıqda əldə edilən flavonoidlər və antioksidantlar oynaq iltihablarını aradan qaldırmaqda və qəbizlik problemlərini həll etməkdə təsirlidir.

Badımcan saplağının qaynadılması ilə əldə edilən su acqarına olmaqla gündə 2 dəfə, ümumilikdə 5 gün ərzində istehlak edilməlidir. Daha sonra ən azı 15 gün fasilə verdikdən sonra 2-3 dəfə prosesi təkrarlamaq olar.

Tarix
2024.06.09 / 01:48
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Ağdamdakı tarixi məsciddən - Video

İlham Əliyev İraq prezidentinə başsağlığı verdi

Bakıda saxlanılan Rusiya vətəndaşlarını yaxınları ziyarət etdi

Leyla Əliyeva “Məlhəm Hospital”ında - Foto

Əli Əsədov Ukraynanın yeni baş nazirinə məktub göndərdi

Bakı MDB iclasından niyə imtina etdi? - Lebedev

Rəsmi Bakıdan İsrail-Suriya qarşıdurmasına münasibət

Prezident Xocalıda bu ailənin qonağı oldu - Fotolar

Türkiyədəki bu hadisədən nəticə çıxarmalıyıq - Camalqızı

Türkiyədə istirahətdə olan Nisanov təcili Moskvaya döndü

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla