Yuxarı

Badımcanın atılan hissələrinin faydaları

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir çox meyvə və tərəvəzin normalda zibilə atılan hissələrinin xalq təbabətində istifadəsi normal hal alıb.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, badımcanın da saplağının faydaları var.

Belə ki, bu tərəvəzin saplağını qaynadıb suyunu içmək bir çox problemi həll edir.

Kalorisi az olduğu üçün üstünlük verilən badımcan həzm sisteminə sakitləşdirici təsir göstərir. Əsl vitamin qaynağı olan badımcan saplağı qaynadılaraq istehlak edildikdə tərkibindəki A, B1, B2 və C vitaminləri ilə hemoroid müalicəsində yüksək nəticə verir.

Badımcan saplağı hemoroid müalicəsi ilə yanaşı, dəri və saç sağlamlığı problemlərini aradan qaldırmaq və immunitet sistemini gücləndirmək üçün də çox faydalıdır. Badımcanın saplağı ilə yanaşı qabıqlarını da qaynatdıqda əldə edilən flavonoidlər və antioksidantlar oynaq iltihablarını aradan qaldırmaqda və qəbizlik problemlərini həll etməkdə təsirlidir.

Badımcan saplağının qaynadılması ilə əldə edilən su acqarına olmaqla gündə 2 dəfə, ümumilikdə 5 gün ərzində istehlak edilməlidir. Daha sonra ən azı 15 gün fasilə verdikdən sonra 2-3 dəfə prosesi təkrarlamaq olar.

Tarix
2024.06.09 / 01:48
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Səttar Möhbalıyev vəzifədən gedərkən nə istəyib?

UNFCCC-nin texniki missiyası COP29-a görə Bakıda - Foto

Mehriban Əliyevadan Zəkiyevlə bağlı paylaşım

Bu fikirlər qurumun rəsmi mövqeyi sayılmamalıdır - Hüseynova

COP29-a hazırlıq nə yerdədir? - Nazir müavini

Azərbaycan XİN Braziliyanı təbrik etdi

Ağardan Zəngəzur açıqlaması: İranın qorxusu...

İlham Əliyev 2 fərman imzaladı

Hərbçilərə verilən kreditlərə maliyyə dəstəyi göstəriləcək

İrandan Zəngəzur dəhlizinə qarşı növbəti bəyanat

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla