Yuxarı

Badımcanın atılan hissələrinin faydaları

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir çox meyvə və tərəvəzin normalda zibilə atılan hissələrinin xalq təbabətində istifadəsi normal hal alıb.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, badımcanın da saplağının faydaları var.

Belə ki, bu tərəvəzin saplağını qaynadıb suyunu içmək bir çox problemi həll edir.

Kalorisi az olduğu üçün üstünlük verilən badımcan həzm sisteminə sakitləşdirici təsir göstərir. Əsl vitamin qaynağı olan badımcan saplağı qaynadılaraq istehlak edildikdə tərkibindəki A, B1, B2 və C vitaminləri ilə hemoroid müalicəsində yüksək nəticə verir.

Badımcan saplağı hemoroid müalicəsi ilə yanaşı, dəri və saç sağlamlığı problemlərini aradan qaldırmaq və immunitet sistemini gücləndirmək üçün də çox faydalıdır. Badımcanın saplağı ilə yanaşı qabıqlarını da qaynatdıqda əldə edilən flavonoidlər və antioksidantlar oynaq iltihablarını aradan qaldırmaqda və qəbizlik problemlərini həll etməkdə təsirlidir.

Badımcan saplağının qaynadılması ilə əldə edilən su acqarına olmaqla gündə 2 dəfə, ümumilikdə 5 gün ərzində istehlak edilməlidir. Daha sonra ən azı 15 gün fasilə verdikdən sonra 2-3 dəfə prosesi təkrarlamaq olar.

Tarix
2024.06.09 / 01:48
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

İlham Əliyev Azərbaycan xalqını təbrik etdi

Zakir Həsənov Çin ordusunun generalı ilə görüşdü - Video

Qərbdən Nikola dəstək: Batya Bakıya nələr “verib“?

Nikolun imzası yox, erməni xalqının iradəsi vacibdir

Türkiyə ilə birgə Azərbaycan da bu quruma qoşulur?

Ermənistan İrana görə Naxçıvana atəş açır?

ABŞ niyə indi Zəngəzurun açılmasını tələb edir?

Şahramanyan ifşa etdi: Qarabağdakı “ordu” kimə tabe idi?

Azərbaycan nazirləri hansı universitetləri bitirib?

Azərbaycan və AB arasında təhlükəsizlik dialoqu: 5-ci raund

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla