Yuxarı

Bunları yeyənləri ağcaqanad sancmır...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yay aylarında ağcaqanadlar hər kəs üçün problem ola bilər. Ağcaqanadlarla mübarizə xüsusən də açıq havada olduğunuz zaman düşündüyünüzdən qat-qat çətindir.

Araşdırmalara görə, müəyyən qidaları müntəzəm qəbul edən insanları ağcaqanad sancmır.

Axar.az Medicina.az-a istinadən həmin qidaları təqdim edir:

- C vitamini mənbələri: sitrus meyvələri, çiyələk, kivi, bolqar bibəri və s.

- Çoxlu su

- Tərkibində sink olan qidalar: yağsız ət, quş əti, paxlalılar, çərəzlər, toxumlar.

- Omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edən qidalar: yağlı balıqlar (somon, skumbriya, sardina), kətan toxumu, qoz və s.

- Antioksidantlarla zəngin qidalar: üzüm, ispanaq, kələm, brokoli və s.

- Sarımsaq

- Sarıkök

- D vitamini mənbələri: zənginləşdirilmiş süd məhsulları və yumurta sarısı, bəzi göbələk növləri.

- B vitamini qaynağı olan qidalar: bütöv taxıllar, yaşıl yarpaqlı göyərtilər, lobya, ət və s.

Tarix
2024.07.05 / 02:06
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

İlham Əliyevdən COP29-la bağlı açıqlama

Konstitusiyadan bu ifadə çıxarılmasa, sülh olmayacaq!

Prezident Aleksandr Vlaskampı qəbul etdi

Qarabağ həmişə Azərbaycanın olub - Simonyan

Azərbaycanın BRİKS-ə qoşulmaq istəyi... - Hacıyev

İtkin düşmüş bir neçə azərbaycanlının taleyi... - BMT rəsmisi

BRİKS-lə əməkdaşlıq Bakının maraqlarına cavab verir - Səfir

General işdən çıxarıldı, vəzifəsi ona həvalə edildi

Bakı ilə Brüssel arasında siyasi məsləhətləşmələr oldu

İsrail Azərbaycan əsilli 7 İran casusunu həbs etdi

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla