Yuxarı

Diqqət! Bu yeməklərə duz qatmayın...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mütəxəssislər tomat pastası olan yeməklərə duz əlavə edilməməsi barədə xəbərdarlıq edirlər.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, tomat pastası yeməklərin əvəzolunmaz hissəsidir. Həm rəng, həm də dad verən tomat pastası növləri bir çox reseptə daxildir.

Bununla belə, tomat pastasından istifadə edərkən diqqətli olmaq lazımdır.

Türkiyəli mütəxəssis Hüseyn Sarıkaya tomat pastası istehsalında istifadə edilən çox miqdarda duzun sağlamlığı ciddi şəkildə təhdid etdiyini söyləyib. Sarıkaya bildirib ki, tərkibində tomat pastası olan yeməklərə heç vaxt duz əlavə edilməməli və miqdarına maksimum diqqət yetirilməlidir:

“Gündəlik duz miqdarı 5 qramı keçməməlidir. Tomat pastasının hazırlanmasında istifadə edilən duz sağlamlığı ciddi şəkildə təhdid edir. Ürək və təzyiq xəstələri, damar xəstəlikləri olanlar, ağciyər və böyrək xəstələri, pəhriz saxlayanlar diqqətli olmalıdırlar”.

Tarix
2024.10.11 / 02:15
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

“Nar” sərfəli smartfon modellərini təqdim edir

Ölkəmizdə süni yağış texnologiyası tətbiq ediləcək

Ermənistanın Gəncədə törətdiyi 4-cü terrordan 4 il ötür

İran hədələdi: Bu halda Ermənistana zərbə endirəcəyik – Təcili

Bakıda Pre-COP29 başladı

İrəvan hazır idi, Bakı bütün oyunu pozdu - Ağacanyan

İsrail nəşri Zəngəzuru Azərbaycan ərazisi kimi tanıdı

Əhməd sağalsa, həbs olunacaq? - Dəqiq izah

Əhmədin məhkəməsində şok ifadələr

Əliyev onlardan danışdı, Paşinyan susdu - Şarmazanov

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla