Yuxarı

Hər gün sarımsağı bişirib yeyin – Həkim

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sarımsaq yemək hər baxımdan faydalıdır. Amma həkimlər sarımsağı qaynadıb və ya bişirib yeməyi daha faydalı hesab edir.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov bildirib ki, bişmiş sarımsaq öz qiymətli xüsusiyyətlərinə görə təzə sarımsağı geridə qoyur.

“Bişirdikdə, xüsusən sobada sarımsağın tərkibində mədənin selikli qişasını qıcıqlandıran birləşmələr məhv olur. Sarımsaq yüksək turşuluq və ya mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün zərərli ola bilər.

İstilik müalicəsi sarımsağın tərkibindəki vitamin və mineralları məhv etmir. Qaynadılmış sarımsaq həmçinin hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və qocalma prosesini ləngidən antioksidanların əhəmiyyətli bir hissəsini saxlayır", - İvanov deyib.

Bundan əlavə, həkim hesab edir ki, qaynadılmış sarımsağın müntəzəm istifadəsi xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir.

İvanov xəbərdarlıq edib ki, əgər qaraciyər və ya böyrək xəstəliyiniz varsa, qaynadılmış sarımsağı qəbul etməzdən əvvəl həkimə müraciət etməlisiniz:

“Sarımsağın tərkibində olan efir yağları və allisin mədə-bağırsaq traktının, öd yollarının və sidik yollarının selikli qişalarını qıcıqlandırır. Onu istifadə edərkən, bu orqanların xroniki patologiyalarını artıra bilərsiz”.

Tarix
2025.01.25 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Əsas Bakı və Ankara ilə əlaqələrdir - Georqobiani

İranda Bakıya qarşı kampaniya: Tehran nə istəyir?

Araikin Bakıda etirafı Paşinyanı qorxutdu

Ərdoğan Xocalıya gəlir

Fransanın Azərbaycana qarşı şantajı... - XİN

Daşaltı əməliyyatından 33 il ötür

Delimitasiya zamanı bu yol Azərbaycana verilməyəcək

Avropada yeni müsəlman dövləti yaranır: sərhədsiz…

Tramp nə istəyir? ABŞ-ın tarixən aldığı torpaqlara baxın…

Kaya Kallas Bakıya gəlir

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla