Yuxarı

Hər gün sarımsağı bişirib yeyin – Həkim

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sarımsaq yemək hər baxımdan faydalıdır. Amma həkimlər sarımsağı qaynadıb və ya bişirib yeməyi daha faydalı hesab edir.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov bildirib ki, bişmiş sarımsaq öz qiymətli xüsusiyyətlərinə görə təzə sarımsağı geridə qoyur.

“Bişirdikdə, xüsusən sobada sarımsağın tərkibində mədənin selikli qişasını qıcıqlandıran birləşmələr məhv olur. Sarımsaq yüksək turşuluq və ya mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün zərərli ola bilər.

İstilik müalicəsi sarımsağın tərkibindəki vitamin və mineralları məhv etmir. Qaynadılmış sarımsaq həmçinin hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və qocalma prosesini ləngidən antioksidanların əhəmiyyətli bir hissəsini saxlayır", - İvanov deyib.

Bundan əlavə, həkim hesab edir ki, qaynadılmış sarımsağın müntəzəm istifadəsi xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir.

İvanov xəbərdarlıq edib ki, əgər qaraciyər və ya böyrək xəstəliyiniz varsa, qaynadılmış sarımsağı qəbul etməzdən əvvəl həkimə müraciət etməlisiniz:

“Sarımsağın tərkibində olan efir yağları və allisin mədə-bağırsaq traktının, öd yollarının və sidik yollarının selikli qişalarını qıcıqlandırır. Onu istifadə edərkən, bu orqanların xroniki patologiyalarını artıra bilərsiz”.

Tarix
2025.01.25 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Neft Daşları-Dübəndi neft xəttində sızma baş verdi

Ermənistanla sərhəddə görüş keçirildi, razılıq əldə edildi

İlham Əliyev Bakıda bu yeni parkın açılışında - Foto

Hikmət Hacıyev Pakistan səfiri ilə görüşdü

Ceyhun Bayramov geniş kollegiya iclası keçirdi

Hacıyevin səfəri: Sübhani Xameneini də aşağıladı

Azərbaycan hərbçilərinin iştirak etdiyi təlim başa çatdı

Sumqayıtda bu məscidlər sökülüb? - Rəsmi açıqlama

Bakının Kiyevə humanitar yardımı: Britaniyadan reaksiya...

Cəlal Arutyunyana hökm oxundu

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla