Yuxarı

Bu qidaları az yeyin, epilepsiya yaradır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bəzi qidalar tərkibindəki patogenlər və ya allergenlər səbəbiylə epilepsiya tutmalarına səbəb ola bilər.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qida məhsullarında epilepsiya tutmasına səbəb ola biləcək parazitlər gizlənə bilər.

Bu bakteriyalar sinir sisteminə və beyinə toksik təsir göstərməyə qadirdir, onlar iltihabı aktivləşdirir, qıcolmaların, baş ağrılarının, parezlərin və davranış dəyişikliklərinin görünüşünə səbəb olur.

Parazitlərin mənbəyi adi qida məhsulları, ət, tərəvəz və meyvələr, həmçinin çirklənmiş su ola bilər. İnfeksiya riskini minimuma endirmək üçün çiy və ya az bişmiş ət yeməkdən çəkinməli, qidaları yaxşıca yumalı, sanitar saxlama və bişirmə şərtlərinə əməl etməlisiniz.

Xüsusilə şəxsi gigiyena qaydalarına riayət edildikdə və əllər tez-tez yuyulduqda (xüsusilə də heyvanlarla təmasdan sonra) belə risklər azalır.

Epilepsiya vəziyyətində qidalanma böyük əhəmiyyət kəsb edir. Müəyyən qidalar və qablar hücumlara səbəb ola bilər, buna görə də pəhrizinizi gözləmək və potensial təhlükəli qidalardan qaçmaq vacibdir.

Epilepsiya beynin həddindən artıq elektrik aktivliyi nəticəsində təkrarlanan qıcolmalarla xarakterizə olunan xroniki nevroloji xəstəlikdir.

Tarix
2025.02.15 / 02:04
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Azərbaycanın Zəngəzur, Vedi, Dərələyəzə girişi... - Qazaryan

Əli Əsədov bacarmır, Baş nazir vəzifəsi ona tapşırılsın!

Prezidentlərin nahar əsnasında geniş tərkibdə görüşü oldu

Mirzoyan Bayramovla Antalyadakı görüşündən danışdı

Prezidentlər mətbuata bəyanatlarla çıxış etdi - Foto

Azərbaycanla müdafiə sahəsində əməkdaşlıq... - Kavelaşvili

Azərbaycanın ərazi bütövlüyünü qətiyyətlə dəstəkləyirik

Bu, Azərbaycan və Gürcüstansız mümkün deyil

Kavelaşvili İlham Əliyevi Gürcüstana səfərə dəvət etdi

İrəvan Bakıdan cavab almayıb - Paşinyan

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla