Yuxarı

Bu qidaları az yeyin, epilepsiya yaradır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bəzi qidalar tərkibindəki patogenlər və ya allergenlər səbəbiylə epilepsiya tutmalarına səbəb ola bilər.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qida məhsullarında epilepsiya tutmasına səbəb ola biləcək parazitlər gizlənə bilər.

Bu bakteriyalar sinir sisteminə və beyinə toksik təsir göstərməyə qadirdir, onlar iltihabı aktivləşdirir, qıcolmaların, baş ağrılarının, parezlərin və davranış dəyişikliklərinin görünüşünə səbəb olur.

Parazitlərin mənbəyi adi qida məhsulları, ət, tərəvəz və meyvələr, həmçinin çirklənmiş su ola bilər. İnfeksiya riskini minimuma endirmək üçün çiy və ya az bişmiş ət yeməkdən çəkinməli, qidaları yaxşıca yumalı, sanitar saxlama və bişirmə şərtlərinə əməl etməlisiniz.

Xüsusilə şəxsi gigiyena qaydalarına riayət edildikdə və əllər tez-tez yuyulduqda (xüsusilə də heyvanlarla təmasdan sonra) belə risklər azalır.

Epilepsiya vəziyyətində qidalanma böyük əhəmiyyət kəsb edir. Müəyyən qidalar və qablar hücumlara səbəb ola bilər, buna görə də pəhrizinizi gözləmək və potensial təhlükəli qidalardan qaçmaq vacibdir.

Epilepsiya beynin həddindən artıq elektrik aktivliyi nəticəsində təkrarlanan qıcolmalarla xarakterizə olunan xroniki nevroloji xəstəlikdir.

Tarix
2025.02.15 / 02:04
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Ermənistan Zəngəzur dəhlizini açmağa hazırdır - Erməni KİV

Trampın Rusiya və Çinə sensasion tələbi

Ukrayna savaşında Avropa zərbə aldı: qazanan isə odur!

İrəvan Bakıdan 4 dəfə çox ballistik raketi necə əldə edib?

Rusiya Cənubi Qafqaza qayıdır? – Bakı razı olsa...

170 azərbaycanlı işgəncələrlə öldürüldü

Sübhaninin Zəngəzur dəhlizi iddiasına – Rusiyadan cavab

Bayramov Avropa Şurasının Baş katibi ilə görüşdü

Bayramov israilli həmkarı ilə Yaxın Şərqi müzakirə etdi

Erməniəsilli şəxslər necə saxlanılıb?

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla