Yuxarı

Xərçəngdən qorunmaq üçün nə yeməli?

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABŞ-dan olan tədqiqatçılar 30 yaşdan yuxarı təxminən 1 milyon 800 min xəstə haqqında məlumatları təhlil ediblər. Alimlər belə qənaətə gəliblər ki, xərçəngə yoluxma hallarının demək olar ki, 40%-nin və ölüm hallarının 44%-nin qarşısını həyat tərzini dəyişdirməklə almaq olar.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Dmitri Semiryadov xərçəng riskini azaldan məhsullardan danışıb:

“Pəhrizdə heç bir dəyişiklik, heç bir qida və ya məhsul 100% xərçəngin qarşısını ala və müalicə edə bilməz. Bununla belə, masamızda xərçəng risklərini azaltmağa kömək edə biləcək maddələr var.

Xərçəng əsasən hüceyrə DNT-nin parçalanmasının nəticəsidir ki, bu da mutasiyaya səbəb olur. Bəzi qidalarda antioksidantlar, DNT-ni zədələnmədən qoruyan maddələr var. Bunun sayəsində şişlərin meydana gəlməsinə səbəb olan hüceyrə anomaliyalarının inkişaf riski azalır.

Onların siyahısını təqdim edirik:

brokkoli;

kök;

lobya;

giləmeyvə;

qoz-fındıq;

zeytun yağı;

zərdəçal;

sitrus;

sarımsaq;

yağlı balıq.

İçkilər arasında yaşıl çay xüsusilə xərçəngin qarşısının alınmasında faydalıdır.

Tarix
2025.03.14 / 02:02
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Bu ölkələr Bakı və İrəvanın addımını alqışladı

Bayramovla Georgiyev arasında təkbətək görüş başladı

Sülh sazişi razılaşdırıldı: Bakının əsas narahatlığı qalır

Bakı ilə sülh bizi dosta çevirməyəcək - Mirzoyan

Sülhdən sonra Bakı və İrəvan bu iddialardan geri çəkiləcək

Baş nazir Milli Məclisdə hesabat verir

Milli Məclisin iclası başladı: Baş nazir hesabat verəcək

Britaniya Azərbaycana ilk dəfə attaşe təyin etdi - Foto

Trampın xüsusi elçisi Moskvadan Bakıya gəldi - KİV

Putinin atəşkəs şərtləri: Ukrayna nələri itirəcək?

KULT
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla