Axar.az
Yuxarı

Bu yağları qarışdırmayın! - Xəstəlik yaradır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.

Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.

Sağlamolun.az bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.

Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.

Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.

Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.

Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.

Tarix
2019.09.04 / 02:00
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Qaranlıqda telefon istifadə edənlərə xəbərdarlıq

Azərbaycanda epidemioloji vəziyyət... - İnfeksionist danışdı

Meymunçiçəyindən qorunmağın üsulları

Bu şəxslərə banan və portağal yemək tövsiyə edilmir

Diabetli xəstələrə bu meyvələr ziyandır

Meymunçiçəyinin yeni əlamətləri hansılardır?

Evdə diş ağrısını kəsməyin 6 asan yolu

Parlaq rəngli meyvələr qadınların ömrünü uzadır

Qara çayın faydaları və ziyanları

Meymunçiçəyi xəstəliyindən bu yolla sağalmaq olar?

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla