Axar.az
Yuxarı

Qatığı yeməyə qarışdırıb yemək olmaz? – Mübahisə

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Qatıq bütün dünyada ən çox yeyilən süd məhsullarından biridir. Çox qədim zamanlardan xəstəliklərin müalicəsi məqsədi ilə qatıqdan istifadə olunub. Azərbaycan mətbəxində kükü, pörtləmə, dolma və xəngələ qatıq qarışdırıb yemək kimi ənənə var. Lakin bəzi mütəxəsəssislər iddia edirlər ki, qatığı yeməyə qarışdırıb yemək əslində mədəyə, həzmə, ümumi orqanizmə zərərdir.

Bununla bağlı Axar.az-a fikirlərini bölüşən qastroenteroloq-hepatoloq Nazlı Qasımova bildirib ki, yayılan iddialar əsassızdır:

“Qədim dövrlərdən xüsusən türk və ərəb mətbəxində qatığı yeməyin üzərində töküb yemək adəti var. Qatığın tərkibində o qədər də qələvilik yoxdur. Qatıq süd məhsuludur. Süd məhsulları isə həzmə kömək edir”.

Qastroenteroloq-hepatoloq Fərrux Nağıyev da bildirib ki, qatığı xörəyə qarışdırıb yemək olar. Bunun heç bir problemi yoxdur.

Qeyd edək ki, tanınmış həkim Seyfəddin Əsəd qatığı yeməyə qarışdırıb yeməyin ziyanlı olması ilə bağlı məlumat yaymışdı.

Tarix
2021.09.16 / 13:45
Müəllif
Aytəkin Qardaşova
Şərhlər
Digər xəbərlər

Ölkəmizdə daha 20 nəfər koronadan öldü

SN-in eksperti valideynlərə müraciət etdi

Yoluxmanın artması bizi də narahat edir - İnfeksionist

Deputatdan SOS: Hazır olun, yoluxma 20 mini keçəcək - Video

Aspirinin üç əks-təsiri - Diqqət!

Kovid zamanı antibiotik qəbul etmək təhlükəlidir - Həkim

Ürək xəstəliyinin 7 göstəricisi...

Bu sular ciddi təhlükədir – Həkimdən xəbərdarlıq

C vitamininin təhlükəsi: Tanınmış həkim danışdı

Yaponiyada yeni virus aşkarlandı

KULT
<>
Xəbər xətti
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla