Bağırsaqdakı faydalı bakteriyaları qidalandırmaq üçün biz də normal qidalanmalıyıq. Əgər onlar ac qalsa, bağırsaq mikroflorası pozulur və burdan da səhhətdə problemlər yaşanır.
Axar.az Medicina.az-a istinadən prebiotik və probiotik təsirli təbii qidaları təqdim edir:
- Alma – pektin təbii lifdir. Nazik bağırsaqda həll olmur, ona görə bağırsaqdakı bakteriyalara yetir. Gündə bir ədəd yaşıl alma yeyin;
- Banan – 7 faiz sutkalıq doza lif tərkiblidir;
- Çia toxumları - 2 qaşıq toxumda sutkalıq tələbatın 40 faizinə qədər lif var. Qanda şəkəri tənzimləyir;
- Yulaf – bağırsaqda problemi olanlar səhər yulaf yeməyə başlasın;
- Soğan – zərərli bakteriya və göbələyi məhv edir;
- Sarımsaq – qanda şəkəri, xolesterini salır, təbii antioksidantdır;
- Nut – noxud – fol turşusu və dəmirlə zəngindir;
- Qulançar – sparja – bağırsaqlar, qaraciyər, qan üçün vacibdir. Hələ də bunlar menyunuzda yoxdursa, gündə birini rasiona daxil edin.