Yuxarı

Mədə-bağırsaq üçün ən faydalı - 10 ərzaq

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bağırsaqdakı faydalı bakteriyaları qidalandırmaq üçün biz də normal qidalanmalıyıq. Əgər onlar ac qalsa, bağırsaq mikroflorası pozulur və burdan da səhhətdə problemlər yaşanır.

Axar.az Medicina.az-a istinadən prebiotik və probiotik təsirli təbii qidaları təqdim edir:

- Alma – pektin təbii lifdir. Nazik bağırsaqda həll olmur, ona görə bağırsaqdakı bakteriyalara yetir. Gündə bir ədəd yaşıl alma yeyin;

- Banan – 7 faiz sutkalıq doza lif tərkiblidir;

- Çia toxumları - 2 qaşıq toxumda sutkalıq tələbatın 40 faizinə qədər lif var. Qanda şəkəri tənzimləyir;

- Yulaf – bağırsaqda problemi olanlar səhər yulaf yeməyə başlasın;

- Soğan – zərərli bakteriya və göbələyi məhv edir;

- Sarımsaq – qanda şəkəri, xolesterini salır, təbii antioksidantdır;

- Nut – noxud – fol turşusu və dəmirlə zəngindir;

- Qulançar – sparja – bağırsaqlar, qaraciyər, qan üçün vacibdir. Hələ də bunlar menyunuzda yoxdursa, gündə birini rasiona daxil edin.

Tarix
2021.12.11 / 01:58
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Azərbaycan Qafqazda sülh üçün tarixi fürsət yaratdı - Bəyanat

Tramp Azərbaycanı “İbrahim razılaşması”na cəlb etmək istəyir

Azərbaycana böhtan atanlar siz deyildinizmi? - Ərdoğan

Pərviz Yusifov nazirin müşaviri təyin olundu

Azərbaycanda Qızıl Xaç Komitəsinin fəaliyyəti dayandırılır

Baş nazir İqtisadi Şuranın iclasını keçirdi

Rusiyanın rəsmi şəxslərinin bu davranışları yolverilməzdir!

Bibiheybət təxribatındakı qadınlar İranda kimdən əmr alır?

Bayramov İsrailin yeni səfiri ilə görüşdü

TASS dəyişiklik etdi: Üzrü qəbahətindən betər... - Foto

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla