Yuxarı

Bu şəxslərə düşbərə, xəngəl yemək olmaz

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağlam insanın menyusunda düşbərə, xəngəl, mantı, pelmeni olmalıdır. Qış aylarında yağlı ətlə xəmir yeməyi bədəni qüvvətli və isti edir. Lakin bəzi xəstəlikləri olan insanlar bu dadlı yeməklərin tərkibinə fikir verməli və onları özlərinə uyğun hazırlamalıdır.

Axar.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, hazır satılan və restoranlarda verilən düşbərə, gürcü xəngəlinin içinə çox yağlı ət, donuz əti, farşa əlavə olaraq piy, yağ qatılır. Bunu yeməyin dadını yaxşılaşdırmaq və düşbərəni daha yumşaq etmək üçün edirlər. Ona görə ürək, təzyiq, şəkər xəstələri, piylənməsi olanlar əmin olmalıdır ki, ət yağsızdır, ona piy qatılmayıb. Yaxşı olar ki, onlar üçün bu yeməklər qırmızı yox, ağ ətdən - yəni filedən hazırlansın.

Yağlı qoyun ətindən qaçmaq lazımdır.

Düşbərə, xəngələ əlavə ədviyyatlar, duz qatırlar. Bu da insanı daha çox xəngəl sifariş etməyə sövqləndirir.

Qeyd etdiyimiz xəstələrin düşbərə-xəngəlinə duz qatılmamalıdır. Eləcə də un ağ yox, kəpəkli və çovdar unundan olmalıdır. Pelmeni, xəngəli hər hansı tərəvəzli salatla uzlaşdırmaq lazımdır. Mütləq ondan öncə təzə salat yeyin.

Qastriti, mədə-bağırsaq xorası olanlar, oynaq iltihabı, podaqranın kəskin fazasında bu yeməkləri yemək olmaz.

Belə adamlar suda bişmiş pelmeni, xəngəl yeməlidir. Yağda qızarma növü ikiqat zərərlidir.

Tarix
2022.01.15 / 02:15
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Başkənd məsələsini həll etməyə çalışacağıq - Paşinyan

Paşinyan sevinir: Azərbaycan bunu təsdiqlədi

Ruslar gedir: çünki artıq cəbhə xəttimiz yox, sərhədimiz var

Müdafiə naziri tapşırıqlar verdi: Delimitasiya prosesi...

Nazirdən rus sülhməramlılarla bağlı göstəriş

Kəndər qaytarıldı, general rəhbər heyəti topladı - Video

Kəndlər qaytarılandan sonra Paşinyan ilk dəfə danışdı

Ruslar getdi, kəndlər qaytarıldı: Bu, necə oldu?

Quterreşdən Bakı və İrəvana: sərhədin qalan hissələri...

Blinkendən kəndlərimizin qaytarılmasına reaksiya

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla