Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
22 Avqust 2019


Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oksford universitetinin tədqiqatçıları yeni araşdırmanın nəticələrini açıqlayıblar.

Ölkə.az bildirir ki, elmi iş "International Journal of Epidemiology" jurnalında dərc edilib. Məlum olub ki, hər gün qırmızı (mal, donuz və qoyun) və işlənmiş ət (kolbasa, sosis, vetçina) qəbul etmək bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər.

Tədqiqat 6 il davam edib. Mütəxəssislər 500 min pasientin məlumatlarını toplayılblar. Elmi iş başlayanda yaşı 40-69 arası olan 2609 nəfərdə bağırsaq xərçəngi aşkar edilib. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, gündə 76 qram qırmızı ət və emal edilmiş ət yeyən insanlar gündə 21 qram və daha az yeyənlərlə müqayisədə onkoloji xəstəliklərə 20% daha çox yoluxurlar.

Bundan başqa gündə 54 qram qırmızı ət yeyənlərdə bu nisbət gündə 8 qram qırmızı ət yeyənlərlə müqayosədə 15 faiz yüksək olub

Tarix
2019.04.24 / 01:42
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Yaşıl lobyanın misilsiz faydaları - Video

Əgər övladınız sizinlə bu oyunu oynamasa... - Təhlükə

Şəmkirdə kürəkənin yandırdığı qadınla bağlı – Açıqlama

Alimlərdən sensasiyalı kəşf: Pişiyə allergiyası olanlar...

Şəmkirdə əri tərəfindən yandırılan qadın öldü

Əsəbiləşəndə sakitləşməyin ən sadə yolu

Yanmış dəriyə bunu çəkmək olmazmış – İlkin yardım üsulları

Bu xəstələr isti havada çölə çıxmasın, yoxsa... – Həkim

Arıçı sirləri açdı: Təbii bal neçəyədir?

Üzüm qabığının inanılmaz faydası: Xərçəngin qarşısını alır

KULT
<>
Xəbər xətti
 
e-vetendash
  
  
  
  
  
  
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla