Yuxarı

Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oksford universitetinin tədqiqatçıları yeni araşdırmanın nəticələrini açıqlayıblar.

Ölkə.az bildirir ki, elmi iş "International Journal of Epidemiology" jurnalında dərc edilib. Məlum olub ki, hər gün qırmızı (mal, donuz və qoyun) və işlənmiş ət (kolbasa, sosis, vetçina) qəbul etmək bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər.

Tədqiqat 6 il davam edib. Mütəxəssislər 500 min pasientin məlumatlarını toplayılblar. Elmi iş başlayanda yaşı 40-69 arası olan 2609 nəfərdə bağırsaq xərçəngi aşkar edilib. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, gündə 76 qram qırmızı ət və emal edilmiş ət yeyən insanlar gündə 21 qram və daha az yeyənlərlə müqayisədə onkoloji xəstəliklərə 20% daha çox yoluxurlar.

Bundan başqa gündə 54 qram qırmızı ət yeyənlərdə bu nisbət gündə 8 qram qırmızı ət yeyənlərlə müqayosədə 15 faiz yüksək olub

Tarix
2019.04.24 / 01:42
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

İlham Əliyev Berlində Şoltsla görüşəcək

Bakının qaldırdığı ilkin etirazlara dair dinləmələr... - Haaqa

Bayramov Fələstinin baş naziri ilə danışdı: Qəzzadakı vəziyyət...

Sülhməramlıların texnikalarının ilk partiyası... - Video

İsrailin İrana zərbəsi: Uçuşlar dayandırıldı

Pənahov Maldivə getdi: Seçkiləri müşahidə edəcək

ABŞ buna görə Bakını təbrik etməli idi... - Deputat

Deputatdan tələb: Ləyaqəti varsa, Prezidentdən üzr istəsin!

Sülhməramlılar çıxır, Rusiyanı ləkələmək istəyəcəklər

Ermənilər üçün canını verməyən 1960 rus döyüşə getdi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla