Axar.az
Yuxarı
Ana səhifə |     Manşetlər |     Arxiv |     Online ödəmə |     Mobil versiya
22 May 2019


Bu qidalar bağırsaq xərçənginə səbəb olur

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oksford universitetinin tədqiqatçıları yeni araşdırmanın nəticələrini açıqlayıblar.

Ölkə.az bildirir ki, elmi iş "International Journal of Epidemiology" jurnalında dərc edilib. Məlum olub ki, hər gün qırmızı (mal, donuz və qoyun) və işlənmiş ət (kolbasa, sosis, vetçina) qəbul etmək bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər.

Tədqiqat 6 il davam edib. Mütəxəssislər 500 min pasientin məlumatlarını toplayılblar. Elmi iş başlayanda yaşı 40-69 arası olan 2609 nəfərdə bağırsaq xərçəngi aşkar edilib. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, gündə 76 qram qırmızı ət və emal edilmiş ət yeyən insanlar gündə 21 qram və daha az yeyənlərlə müqayisədə onkoloji xəstəliklərə 20% daha çox yoluxurlar.

Bundan başqa gündə 54 qram qırmızı ət yeyənlərdə bu nisbət gündə 8 qram qırmızı ət yeyənlərlə müqayosədə 15 faiz yüksək olub

Tarix
2019.04.24 / 01:42
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
loading...
Digər xəbərlər

Antiperspirantlar bu ağır xəstəlikləri yarada bilər

Valideynlərə xəbərdarlıq: Bu, ölümlə nəticələnə bilər

Səhiyyə Nazirliyindən Kərimovun iddialarına – Cavab

Bu içki insan ömrünü uzadır – 15 illik tədqiqat

Ölkədə qrip virusu yayılır? - Nazirlikdən açıqlama

Cin çıxaranlar, dua yazanlar... - Həkim etiraz etdi

Milli xörəklərin kalori dəyəri

Cavanlıq eliksiri

İcbari tibbi xidmətə nələr daxildir: kimlər yararlanacaq?

Ürək xəstəliyinin ilk gizli simptomu

KULT
<>
Xəbər xətti
 
e-vetendash
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla