Axar.az
Yuxarı

Axar.Az Logo

Meyvə ilə yulafın orqanizmə təsiri...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Xolesterinin səviyyəsinə qida məhsulları da daxil olmaqla bir sıra amillər təsir edir. Həddindən artıq miqdarda xolesterin potensial təhlükəli ola bilər, çünki qan damarlarının tıxanmasına səbəb ola bilər. Bu isə ürək tutması və insult kimi ciddi xəstəliklərə gətirib çıxara bilər.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “MedikForum” məlumat yayıb.

“Həll olunan lif istehlakı xolesterin səviyyəsinin azaldılması üçün əla pəhriz vasitəsidir. Statistikaya görə, biz yetkinlərin əksəriyyəti gündə tövsiyə olunan 20-35 qram lif miqdarına nail olmuruq, bu da bir çox insanda yüksək xolesterin səviyyəsinə səbəb ola bilər”, - diyetoloq İqor Strokov söyləyir.

Bir çox meyvə və tərəvəzdə, yulafda, arpada, taxılda və paxlalı bitkilərdə olan həll olunan lif həzm sistemində xolesterini məhdudlaşdırmağa və onu problemlərə səbəb olmayana qədər bədəndən çıxarmağa qadirdir.

Həkim hesab edir ki, pəhrizə daha çox həll olunan lif əlavə etməyin ən yaxşı yolu meyvə və ya giləmeyvə ilə səhər yeməyi üçün yulaf lopasıdır. Bu, orqanizmə böyük enerji bəxş edəcək.

Tarix
2022.09.06 / 01:45
Müəllif
Axar.az
Şərhlər
Digər xəbərlər

Radev: Bu, Bakıdan ilk dəfə qaz almağa imkan verəcək!

Xoruldayan insanlar bu xəstəliyə meyillidir

Hansı tərəfdə yatmaq ürək üçün faydalıdır?

Son günlər əhali arasında hansı virus yayılıb? - Açıqlama

Torontoda təhlükəli xəstəlik yayılır

Səncərdən xərçəngin müalicəsi ilə bağlı inqilabi kəşf

ABŞ-da qiyməti 2.8 milyon dollara dərman yaradıldı

Həkimdən xəbərdarlıq: Pivə infarkta səbəb olur

Virus bizdən bezmədi - ÜST

Qaranlıqda telefon istifadə edənlərə xəbərdarlıq

KULT
<>
Xəbər xətti
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla