Yuxarı

Meyvə ilə yulafın orqanizmə təsiri...

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Xolesterinin səviyyəsinə qida məhsulları da daxil olmaqla bir sıra amillər təsir edir. Həddindən artıq miqdarda xolesterin potensial təhlükəli ola bilər, çünki qan damarlarının tıxanmasına səbəb ola bilər. Bu isə ürək tutması və insult kimi ciddi xəstəliklərə gətirib çıxara bilər.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “MedikForum” məlumat yayıb.

“Həll olunan lif istehlakı xolesterin səviyyəsinin azaldılması üçün əla pəhriz vasitəsidir. Statistikaya görə, biz yetkinlərin əksəriyyəti gündə tövsiyə olunan 20-35 qram lif miqdarına nail olmuruq, bu da bir çox insanda yüksək xolesterin səviyyəsinə səbəb ola bilər”, - diyetoloq İqor Strokov söyləyir.

Bir çox meyvə və tərəvəzdə, yulafda, arpada, taxılda və paxlalı bitkilərdə olan həll olunan lif həzm sistemində xolesterini məhdudlaşdırmağa və onu problemlərə səbəb olmayana qədər bədəndən çıxarmağa qadirdir.

Həkim hesab edir ki, pəhrizə daha çox həll olunan lif əlavə etməyin ən yaxşı yolu meyvə və ya giləmeyvə ilə səhər yeməyi üçün yulaf lopasıdır. Bu, orqanizmə böyük enerji bəxş edəcək.

Tarix
2022.09.06 / 01:45
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Trampın yeni planı: Nə Bakıya, nə də İrəvana sərf edir

ABŞ-ın Azərbaycanda yeni müvəqqəti işlər vəkili təyin olundu

Rusiya Baş Prokurorluğundan Azərbaycan açıqlaması

İngilis səfirdən Yekaterinburq hadisələrinə reaksiya

Tatar Şuşada Bayramov və Hacıyevlə görüşdü

Şahbaz Şərif Füzuliyə gəldi

Prezidentlər Xankəndidə tikiş fabrikində...

Mirziyayevin dövlət səfəri böyük əhəmiyyət kəsb edir

Əfqanıstanın baş nazirinin müavini Füzulidə

Japarov Moskvadan birbaşa Xankəndiyə gəldi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla