Yuxarı

Qida “zənciri”: risklər necə yaranır - Ekspert

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Qida nə qədər qısa məsafəyə daşınsa, o qədər yaxşıdır, xüsusilə də yay aylarında.

Bunu Axar.az-a Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov deyib.

Ekspertin sözlərinə görə, bəzi restoranlarda müştərilərə donmuş qidalar yeni məhsul adı ilə verilir:

“Amma bununla bağlı heç bir monitorinq və ya ictimai iş aparılmır. Məhsul tarladan masaya gəlincə müəyyən bir “zəncirdən” keçir. Həmin zəncirin həlqələri risklidir. Onlardan biri də daşınmadır. Uzaq məsafəyə daşınan məhsul zərərli ola bilər”.

Hüseynov bunun qarşısını alan mexanizmin olmadığını bildirib:

“Hələ ki, bunun qarşısını alacaq mexanizm yoxdur. AQTA qida zəncirində iştirak etməlidir. Əsasən də daşınan qida sözügedən qurumun nəzarətində olmalıdır”.

Tarix
2021.06.16 / 22:48
Müəllif
Zeynəb Əkbər
Şərhlər
Digər xəbərlər

Nikol Tavuşda izah etdi: Bakı 4 kəndi istəyir, biz isə...

Stoltenberqin Bakı səfərinə Rusiyadan baxış

Bakı və İrəvan üçün sülh çox vacibdir - Video

Azərbaycan çox əhəmiyyətli ölkədir - Stoltenberq

Bu gün İlaxır çərşənbə qeyd olunur

Hikmət Hacıyev Çin rəsmiləri ilə görüşdü

Azərbaycan-İraq əlaqələri müzakirə olundu

Əliyev niyə Putinə təbrik zəngi etdi? – “Unudanların” diqqətinə

Ceyhun Bayramov Türkiyə xalqını təbrik etdi

Şeytan yuvası yerlə-yeksan edildi - Prezident

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla