Yuxarı

Qida “zənciri”: risklər necə yaranır - Ekspert

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Qida nə qədər qısa məsafəyə daşınsa, o qədər yaxşıdır, xüsusilə də yay aylarında.

Bunu Axar.az-a Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov deyib.

Ekspertin sözlərinə görə, bəzi restoranlarda müştərilərə donmuş qidalar yeni məhsul adı ilə verilir:

“Amma bununla bağlı heç bir monitorinq və ya ictimai iş aparılmır. Məhsul tarladan masaya gəlincə müəyyən bir “zəncirdən” keçir. Həmin zəncirin həlqələri risklidir. Onlardan biri də daşınmadır. Uzaq məsafəyə daşınan məhsul zərərli ola bilər”.

Hüseynov bunun qarşısını alan mexanizmin olmadığını bildirib:

“Hələ ki, bunun qarşısını alacaq mexanizm yoxdur. AQTA qida zəncirində iştirak etməlidir. Əsasən də daşınan qida sözügedən qurumun nəzarətində olmalıdır”.

Tarix
2021.06.16 / 22:48
Müəllif
Zeynəb Əkbər
Digər xəbərlər

Kremldən Azərbaycanla yaşanan gərginliyə reaksiya

Bakı ilə aramızda gərginliyi bu ölkə yaradır – Kreml

Prezidentlərin təkbətək görüşü başladı

Mirziyayevin rəsmi qarşılanma mərasimi oldu

Rusiyalı deputat: Bakı bizdən üzr gözləyir, amma biz...

Əliyevlə danışdım, Səfərovların Rusiyada qətli...

Kreml Bakıya qarşı İrəvanı qoya bilməz – bəs, nə edəcək?

Zelenski sevincək Bakıya zəng etdi: bu, ona lazımdır - Rus ekspert

Peterburqda dava: Azərbaycanlı ailə deport edildi - Video

Bakıya verilən meyitlərə baxın, dəhşətdir - Rus ekspert

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla