Axar.az
Yuxarı

Axar.Az Logo

Qida “zənciri”: risklər necə yaranır - Ekspert

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Qida nə qədər qısa məsafəyə daşınsa, o qədər yaxşıdır, xüsusilə də yay aylarında.

Bunu Axar.az-a Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov deyib.

Ekspertin sözlərinə görə, bəzi restoranlarda müştərilərə donmuş qidalar yeni məhsul adı ilə verilir:

“Amma bununla bağlı heç bir monitorinq və ya ictimai iş aparılmır. Məhsul tarladan masaya gəlincə müəyyən bir “zəncirdən” keçir. Həmin zəncirin həlqələri risklidir. Onlardan biri də daşınmadır. Uzaq məsafəyə daşınan məhsul zərərli ola bilər”.

Hüseynov bunun qarşısını alan mexanizmin olmadığını bildirib:

“Hələ ki, bunun qarşısını alacaq mexanizm yoxdur. AQTA qida zəncirində iştirak etməlidir. Əsasən də daşınan qida sözügedən qurumun nəzarətində olmalıdır”.

Tarix
2021.06.16 / 22:48
Müəllif
Zeynəb Əkbər
Şərhlər
Digər xəbərlər

Azərbaycana ən çox əcnəbi bu ölkələrdən gəlib - Siyahı

II və III qrupları üzrə qəbul imtahanının nəticələri açıqlandı

Samuxda reyd: 45 nəfər toya buraxılmadı

Zərdabda bəy və gəlin toya buraxılmadı - Foto

Bakıda idman zalında yarış keçirən şəxslə bağlı açıqlama

Ümumdünya Hepatit Gününə həsr edilmiş tədbir keçirildi

TƏBİB-də yoxlamalar başladı

Ölkədə nə qədər məhkuma elektron qolbaq tətbiq olunub?

Güclü külək Bakıda fəsadlar törətdi - Video

Xaçmazda güclü yağış: 15 kənddə elektrik kəsildi

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
yatsan
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla