Yuxarı

Parlaq rəngli meyvələr qadınların ömrünü uzadır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Corciya Universitetində aparılan yeni bir araşdırma göstərir ki, şirin kartof, kələm, ispanaq, qarpız, bolqar bibəri, pomidor, portağal və yerkökü kimi piqmentli karotenoidləri yüksək olan meyvə-tərəvəzi çox qəbul etmək qadınların kişilərdən daha uzunömürlü olmasının səbəblərindən biridir.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Nutritional Neuroscience“ jurnalında məlumat verilib.

Tədqiqatın nəticələrində bildirilir ki, bu parlaq rəngli meyvə və tərəvəzlər görmə və idrak itkisinin qarşısını almaq üçün xüsusilə vacibdir.

“Kişilər və qadınlar təxminən eyni miqdarda bu karotenoidləri istehlak edirlər, lakin qadınların ehtiyacları daha yüksəkdir”, - tədqiqat müəllifləri vurğulayırlar.

Tarix
2022.07.16 / 01:18
Müəllif
Aygün Yaşar
Digər xəbərlər

Minsk prosesinin ləğvi ilə bağlı qərarın icrasına başlanıldı

BƏƏ prezidentinin şərəfinə rəsmi nahar verildi

Prezidentlər Şuşa qalasının önündə foto çəkdirdilər

Prezidentlər Yeni Şuşa məscidindəki işlərlə tanış oldu - Foto

Prezidentlər Milli Xalça Muzeyinin Şuşa filialında - Foto

Prezidentlər Şuşada güllələnmiş heykəllərə baxdılar

Dumanın deputatı: Azərbaycandan nümunə götürün!

Pakistan səfirindən Zəngəzur açıqlaması: Bir neçə seçim...

Prezidentlərin geniş tərkibdə görüşü: Sənəd mübadiləsi... - Foto

Prezidentlər Şuşada təkbətək görüşdü

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla