Yuxarı

Parlaq rəngli meyvələr qadınların ömrünü uzadır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Corciya Universitetində aparılan yeni bir araşdırma göstərir ki, şirin kartof, kələm, ispanaq, qarpız, bolqar bibəri, pomidor, portağal və yerkökü kimi piqmentli karotenoidləri yüksək olan meyvə-tərəvəzi çox qəbul etmək qadınların kişilərdən daha uzunömürlü olmasının səbəblərindən biridir.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Nutritional Neuroscience“ jurnalında məlumat verilib.

Tədqiqatın nəticələrində bildirilir ki, bu parlaq rəngli meyvə və tərəvəzlər görmə və idrak itkisinin qarşısını almaq üçün xüsusilə vacibdir.

“Kişilər və qadınlar təxminən eyni miqdarda bu karotenoidləri istehlak edirlər, lakin qadınların ehtiyacları daha yüksəkdir”, - tədqiqat müəllifləri vurğulayırlar.

Tarix
2022.07.16 / 01:18
Müəllif
Aygün Yaşar
Digər xəbərlər

Gürcüstan-Ermənistan gərginliyi: Nələr baş verir?

Azərbaycanın "İbrahim sazişləri"nə qoşulması... - ABŞ

Bakı-Dəməşq sazişi: yüz milyonlarla yatırım – qazanc isə...

İrəvan ABŞ səfirinin Zəngəzur təklifini niyə rədd etdi?

ABŞ-ın Zəngəzura 100 illik nəzarət planı: Regionu nə gözləyir?

İki əzəli düşmən birləşir... – Telegraf

Berdiməhəmmədov Qarabağa gəlir

Bu ölkə Azərbaycanda fəxri konsulluq açacaq

Nikol Əbu-Dabidən dərhal sonra niyə Brüsselə getdi?

PKK-nın silahı yerə qoymasına Əliyevdən reaksiya

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla