Yuxarı

Parlaq rəngli meyvələr qadınların ömrünü uzadır

Ana səhifə Sağlıq
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Corciya Universitetində aparılan yeni bir araşdırma göstərir ki, şirin kartof, kələm, ispanaq, qarpız, bolqar bibəri, pomidor, portağal və yerkökü kimi piqmentli karotenoidləri yüksək olan meyvə-tərəvəzi çox qəbul etmək qadınların kişilərdən daha uzunömürlü olmasının səbəblərindən biridir.

Axar.az xəbər verir ki, bu barədə “Nutritional Neuroscience“ jurnalında məlumat verilib.

Tədqiqatın nəticələrində bildirilir ki, bu parlaq rəngli meyvə və tərəvəzlər görmə və idrak itkisinin qarşısını almaq üçün xüsusilə vacibdir.

“Kişilər və qadınlar təxminən eyni miqdarda bu karotenoidləri istehlak edirlər, lakin qadınların ehtiyacları daha yüksəkdir”, - tədqiqat müəllifləri vurğulayırlar.

Tarix
2022.07.16 / 01:18
Müəllif
Aygün Yaşar
Şərhlər
Digər xəbərlər

Bəs, İranın “qırmızı xətti” idi? Tehran niyə səsini çıxarmır?

İran bu ölkələri Xəzərə buraxmaq istəmir

Bu, Bakıya təhdiddir: hazırlaşmalısınız – Mixaylov

Makronun “revanş” cəhdi Nikolu niyə qorxutdu?..

Nikolun Qarabağ qərarından sonra Putin ona dedi ki… - Lavrov

Bu, Azərbaycanın siyasi cəsarətini nümayiş etdirdi - Video

Fransa universitetində Bakının siyasətindən danışıldı

Simonyan: Qafarovaya bunu dedim, razılaşdıq… - Yeni görüş

“Dünya masası” qurulur: Bakı orda olacaq, həm də…

Bakıya təriflər yağdıran Anders niyə ermənipərəst oldu?

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla