Yuxarı

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriya aşkarladı

Ana səhifə Toplum
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yaponiyanın Osaka Universitetinin tədqiqatçıları Banqladeşdə toyuq ətinin tərkibində “Escherichia albertii” bakteriyasının yüksək konsentrasiyasını aşkarlayıb. Sözügedən bakteriya az tanınmağına baxmayaraq, bağırsaq çöpünün potensial təhlükəli yaxın “qohumudur”.

Axar.az Trend-ə istinadən xəbər verir ki, araşdırma ilə bağlı məqalə “International Journal of Food Microbiology” dərgisində çap olunub.

Aşkarlanan patogen mədə-bağırsaq xəstəliklərinə yol açır və antibiotiklərə yüksək dayanıqlılıq nümayiş etdirir ki, bu da onların müalicəsini xeyli zəiflətmiş olur.

“E. Albertii” ilk dəfə Banqladeşdə 2003-cü ildə üzə çıxıb. Həmin vaxtdan bəri sözügedən bakteriya Cənub-Şərqi Asiyada, o cümlədən Yaponiyada kütləvi qida zəhərlənmələrinə səbəb olub.

Bununla belə, bu bakteriya hələ də yetərincə öyrənilməyib və tez-tez digər mikroorqanizmlərlə səhv salınaraq yanlış təsnif edilir.

Qeyd edək ki, araşdırma üçün tədqiqatçılar Banqladeşin dörd bölgəsində yerləşən 17 ticarət obyektində toyuq ətindən, daxili orqanlardan, kloakadan götürülmüş yaxmalardan, işçi heyətin əlindən və toyuq emalı avadanlıqlarından nümunələr toplayaraq analiz aparıblar.

Tarix
2025.04.17 / 22:00
Müəllif
Axar.az
Digər xəbərlər

Mövqelərimiz atəşə tutuldu: Ordumuz adekvat cavab verdi

AB Türkiyəni “türk əli” ilə vurdu - Ərdoğan özü razılıq verib?

Qordon: İlham Əliyev dəqiq dedi, təşəkkür edirəm - Video

Mehriban Əliyeva "Sea Breeze"dən video paylaşdı

Suriya Azərbaycandan kömək istəyir

Rusiya “sülh göyərçini”nə döndü: 3 vasitəçilik təklifi və imtina…

3 şəhərdə kanat yolu tikilir: 40 milyon ayrıldı

Orduda hərbi xidmət keçən şəxslərə şad xəbər

Prezident və ailəsinin "Sea Breeze" ziyarətindən - Video

Müavinət və təqaüd alanlara xoş xəbər: Növbəti artım...

KULT
<>
Xəbər xətti
  
  
  
Axar.az'da reklam Bağla
Reklam
Bize yazin Bağla